nieuws

Akzo legt nieuwe leiding aan om definitief verlost te zijn van lekkages

Akzo in Hengelo garandeert dat de lekkages eind dit jaar verleden tijd zullen zijn. De directie heeft dat laten weten aan een delegatie van CDA-politici, onder wie de Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Agnes Mulder.Â
De CDA'ers reageerden opgetogen en steunen de openheid van Akzo.
De delegatie heeft vanmiddag een rondrit gemaakt op het Akzo-terrein en het nieuwe buizenstelsel gezien. Ook hebben ze een plek bezocht waar een lekkage is geweest. Kamerlid Mulder: "Wij zijn blij met de openheid van Akzo en het bedrijf heeft een goede indruk achtergelaten de problemen ook te willen bestrijden. Akzo krijgt vooralsnog het vertrouwen van ons."
De CDA'ers hebben wel laten weten dat zij de boel in de gaten zullen houden. 

AkzoNobel: geen indicatie dat actieve putten lekken

AkzoNobel: "We hebben ruim 550 boorputten in Twente, waarvan 86 nu in gebruik zijn voor zoutwinning, de zogenoemde actieve boringen. "Er zijn geen indicaties dat actieve putten lekken, maar we hebben uit voorzorg en in overleg met de Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) diverse stappen gezet."
"Alle 37 actieve boringen die tot nu toe zijn onderzocht  zijn dicht en dus lekvrij. Daarnaast is de procedure voor monitoring van actieve boringen aangescherpt. Die worden voortdurend gecontroleerd", zegt een woordvoerder van het bedrijf.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.