nieuws

Verdachten van steekpartij in Reutum klagen over lange periode afzondering in cel

Politieonderzoek na steekincident Reutum
Politieonderzoek na steekincident Reutum
Twee Enschedese broers, die begin augustus zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een fatale steekpartij in een café in Reutum, klagen dat zij nog steeds in volledige afzondering in hun cel zitten.
Dat houdt in dat zij alleen contact mogen onderhouden met hun advocaat. Die is daarom een klaagschriftprocedure gestart die woensdag wordt behandeld door de Raadkamer in Zwolle. 

'Geen verklaring'

De advocaat heeft de indruk dat het Openbaar Ministerie het duo in afzondering houdt omdat de broers weigeren een verklaring af te leggen over de gebeurtenissen in Reutum.
In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus deed zich in het café een vechtpartij voor tussen twee families waarbij een 22-jarige man uit Winterswijk het leven liet.

Lezingen lopen uiteen

Volgens familie van het slachtoffer ontstond 's nachts rond 02.00 uur ruzie. Daarna lopen de lezingen uitéén. De familie van het slachtoffer beweert dat zij de cafébaas te hulp schoten, de andere lezing is dat de broers de cafébaas probeerden te beschermen.
Na de fatale ruzie zijn in eerste instantie vier personen opgepakt. Twee van hen zijn vrijgelaten, maar volgens het OM nog wel verdachte. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.