nieuws

Almelo stopt met uitsterfbeleid woonwagens

Kamp aan de Oude Windslaan
Kamp aan de Oude Windslaan
In Almelo is gestopt met het uitsterfbeleid voor woonwagenstandplaatsen. Dat schrijft Tubantia. In 2013 was een zogenaamd passief uitsterfbeleid afgesproken, maar de woningcorporaties komen daar nu op terug.
De woonwagenlocaties werden destijds door de gemeente overgedragen aan woningcorporaties St. Joseph Almelo en Beter Wonen. In samenspraak met de gemeente was afgesproken dat er bij vertrek van bewoners geen nieuwe mensen voor in de plaats zouden komen.
Op die manier zouden de woonwagenstandplaatsen vanzelf leeg komen te staan. Beter Wonen heeft echter geconstateerd dat er sinds de invoering van dit uitsterfbeleid geen bewoners van woonwagens zijn vertrokken. 

Woonwagenbewoners gaan niet vertrekken

De woningcorporatie verwacht niet dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Daarom blijven de standplaatsen aan de Oude Windslaan en de Schuilenburglaan bestaan. Ook het kamp aan de Dikkersweg, dat in het beheer is van St. Joseph, blijft bestaan. 
Op het moment van de invoering van het uitsterfbeleid had Almelo 71 vaste woonwagenstandplaatsen. Ook waren er vier trekkerstandplaatsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.