nieuws

Première documentaire over Jesse Klaver in Enschede voor klein publiek

Zo'n twintig mensen hebben vanavond de documentaire over Jesse Klaver gezien in filmtheater Concordia in Enschede. 'Jesse' werd breed uitgemeten in de media, de film zou niet objectief zijn. BNN/VARA besloot daarop de docu toch niet uit te zenden.
De documentaire laat de partijleider van GroenLinks zien in verkiezingstijd. Een kijkje achter de schermen tot aan de start van de eerste formatiegesprekken.
'Jesse' werd in Enschede een uur eerder vertoond dan de première in Carré in Amsterdam. "Het was niet een bewust opgezet plan om de docu eerder te vertonen, maar Concordia had al een programmering staan voor vanavond." 

Niet objectief

Mark Drenth is filmprogrammeur voor Concordia en is blij dat de film is getoond. "Juist in een theater als het onze kan zo'n portret gedraaid worden om daarna het gesprek met elkaar er over te voeren. Objectief? Je vraagt je af in hoeverre dat klopt als een film wordt gemaakt door iemand die in dienst is van GroenLinks."
"Wat ik mij vooral afvraag is wat wij als kijker niet hebben gezien, dat is interessant. Een docu is wel vaker niet objectief. Maar als omroep weet je dat toch als je iemand die in dienst is van een politieke partij laat filmen."

Debat

Zondag wordt de documentaire nog een keer gedraaid. "We verwachten dan veel meer mensen. Dit was een spontane korte termijn actie en zondag komt er na de vertoning ook een debat. Juist omdat de docu veelbesproken is, wel of niet uitzenden op de landelijke televisie, vinden we een debat een meerwaarde."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.