nieuws

Deze man neemt geld op met de bankpas van een bejaarde man uit Zwolle

Onder de Loep
Onder de Loep
Hij weet duidelijk dat er camera's hangen bij geldautomaten. Daarom heeft hij zich goed vermomd. Niet voor niets: hij staat bij de automaat met de bankpas van een 80-jarige man uit Zwolle, waar in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juli werd ingebroken.
Bij de inbraak aan de Herfterlaan in Zwolle werd de bejaarde bewoner door twee inbrekers gedwongen om in bed te blijven liggen. Hij betrapte ze bij hun inbraak. De daders gingen er vervolgens vandoor met contant geld en zijn bankpas. De inbraak gebeurde tussen twee en vier uur 's nachts. 

Opvallende jas

Mogelijk is één van de inbrekers deze pinner. Zijn gezicht is nauwelijks te zien, maar zijn jas valt wel op. Aan de achterkant lijkt de jas oranje, op de voorkant zitten twee lange strepen in dezelfde kleur. 
De politie wil graag mensen spreken die op 23 juli tussen twee en vier uur 's nachts iets opvallends hebben gezien of gehoord aan de Herfterlaan. De twee mannen droegen donkere kleding en spraken met een buitenlands accent. 

Tips?

Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.