Veroorzaker treinongeluk Dalfsen volgende week voor de rechter

De 23-jarige bestuurder van de hoogwerker die in februari vorig jaar een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen, wordt strafrechtelijk vervolgd. De man moet zich op 12 september voor de rechtbank in Zwolle verantwoorden, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

Bij het ongeluk kwam de machinist van de trein om het leven en raakten zes mensen gewond. De trein botste in volle vaart op een hoogwerker op de spoorwegovergang bij Dalfsen. De trein ontspoorde daarbij volledig. De bestuurder van de hoogwerker kon vlak voor de botsing van zijn voertuig springen.

De 23-jarige man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel ten gevolge. Hem wordt verweten dat hij onoplettend, dan wel onachtzaam heeft gereden en zich daarbij onvoldoende op de hoogte heeft gesteld van de dienstregeling op het spoor ter plaatse.

Daarbij zou hij zich van te voren niet goed hebben gerealiseerd of hij met een langzaam voortbewegend voertuig veilig kon oversteken op deze spoorwegovergang, aldus het OM. Op 12 september wordt tijdens de zitting bekend welke straf de officier van justitie zal eisen.

Meer over dit onderwerp:
Dalfsen treinongeluk Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: