nieuws

Boerhaar raakt laatste brievenbus kwijt

De inwoners van Boerhaar, nabij Wijhe, vinden het jammer dat de laatste brievenbus uit het dorp verdwijnt. Ze liggen er echter niet wakker van. PostNL haalt de bus weg omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt.
Daarom verdwijnen ook elders in Overijssel veel brievenbussen. Van de 1154 brievenbussen blijven er op termijn nog maar 695 over. Op sommige plaatsen komt een nieuwe bus te staan om te voldoen aan de postwet, die voorschrijft dat de brievenbussen voor mensen binnen een loopafstand van 1 á 2,5 kilometer bereikbaar moeten zijn.

Twee kilometer naar de brievenbus

De inwoners van Boerhaar moeten straks hun brieven posten in Wijhe, wat voor sommige inwoners neerkomt op ruim twee kilometer reizen. "Lastig, jammer maar niet onoverkomelijk" is een veelgehoorde opmerking.
De meeste mensen in Boerhaar maken zich zorgen over de ouderen in het dorp, die moeite hebben om naar het verderop gelegen Wijhe te reizen. 
"Die willen toch nog wel graag verjaardagskaartjes en briefjes naar de familie en kleinkinderen sturen en dan is het best lastig om twee kilometer met fiets, auto of lopend af te leggen", zegt Ali Voskuil van basisschool De Bongerd in Boerhaar.

Signaal namens de ouderen

"Natuurlijk maakt de jeugd er nauwelijks gebruik van en wordt het posten van brieven over het geheel genomen geleidelijk aan steeds minder, maar namens de ouderen wil ik toch graag een signaal afgeven", vervolgt Voskuil.  
"Misschien is het voor PostNL nog net iets te vroeg om de enige brievenbus in het dorp weg te halen", aldus de schooldirecteur, die ook voor haar eigen organisatie gebruik maakt van de oranje brievenbus in het dorpscentrum.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.