nieuws

Melk van Jersey-koeien moet ijsboer Erik Kuiper uit Denekamp wereldkampioen maken

Met een koelwagen vol melk van Jersey-koeien is ijsboer Erik Kuiper uit Denekamp vandaag op weg naar Rimini in Italië. Daar wordt komende zondag het wereldkampioenschap ijs maken gehouden. De eigenaar van De IJskuip doet daar aan mee.
Kuiper werd dit jaar al Europees Kampioen in Bologna. Basis van zijn succes is melk van Jersey-koeien, het belangrijkste bestanddeel van zijn ambachtelijke ijs.
De Denekamper ijsboer gelooft heilig in zijn eigen verse melk. "Ze zullen in Italië ook best goede melk hebben, maar aan de melk van Jersy-koeien valt niet te tippen. Meer vet en precies het goede eiwitgehalte, waardoor er geen toevoegingen aan de melk nodig zijn."
Met walnoten en honing maakt hij zijn yoghurtijs af, het recept waarmee hij ook in Bologna Europees kampioen werd. Kuiper moet zondag in totaal 180 kilo ijs draaien. Hopelijk het lekkerste ambachtelijke ijs ter wereld. En waar kunnen ze dat beter bepalen dan in Italië, de bakermat van het ambachtelijke ijs.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.