nieuws

Actiegroepen laagvliegroutes Lelystad Airport: "Gepasseerd in gesprekken ministerie"

Lelystad Airport
Lelystad Airport
De vier samenwerkende actiegroepen tegen de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport, waaronder actiegroep HoogOverijssel, voelen zich gepasseerd. De actievoerders zijn niet uitgenodigd voor gesprekken tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, politici en regionale bestuurders over de alternatievenstudie van Helios over deze laagvliegroutes.Â
Zo vindt vandaag een besloten spoedberaad plaats tussen staatssecretaris Sharon Dijksma en diverse gedeputeerden, onder wie Annemieke Traag van Overijssel. De gedeputeerden worden op de hoogte gebracht van het nu nog geheime Helios-rapport over de alternatieve vliegroutes en het standpunt van het ministerie.

'Voorgekookt'

De actiegroepen zijn bang dat bestuurders en politici tussen vandaag en donderdag 'worden voorgekookt' door het ministerie van Infrastructuur en Milieu om ondanks alle commotie in te stemmen met de voorstellen voor de geplande laagvliegroutes.
Daarnaast voelen de actievoerders zich gepasseerd, omdat zij hun bijdrage leverden aan de Helios-studie, maar niet voor publicatie in de resultaten worden gekend. Pas morgen, wanneer het rapport openbaar wordt gemaakt, zijn de resultaten en de bijbehorende adviezen ook voor de actiecomités in te zien. "Maar", protesteren de actiegroepen, "dan is het rapport al openbaar en wederom een voldongen feit."

'Houd rug recht'

De vier actiegroepen roepen de uitgenodigde Tweede Kamerleden en regionale bestuurders met klem op om 'de komende dagen hun rug recht te houden en geen commitment af te geven totdat ze het verhaal over de laagvliegroutes van alle kanten gehoord hebben'.
Aanstaande dinsdag bieden de vier samenwerkende actiecomités aan de Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu ruim 50.000 handtekeningen aan tegen de geplande laagvliegroutes. Volgende week woensdag staat over deze laagvliegroutes een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer gepland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.