nieuws

Enschede gaat bezoekers binnenstad tellen via wifi-tracking

Passantenonderzoek Enschede
Passantenonderzoek Enschede
De gemeente Enschede is vandaag begonnen met passantentellingen in de binnenstad. Dat gebeurt via wifi-tracking. Enschede wijst er op dat de privacy van voorbijgangers niet in het geding is. Â
De tellingen van de Enschedese binnenstadbezoekers vinden plaats via sensoren waarbij wifi-signalen van smartphones en tablets worden opgevangen. Hiermee wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week de mensenstroom in de binnenstad gemeten. De gegevens zijn niet te herleiden naar individuele personen.
Het gebruik van wifidata voor monitoring op acht verschillend locaties van de binnenstad is een initiatief vanuit de Smart City agenda in Enschede.
De tellingen worden gebruikt om te zien hoe de Enschedese binnenstad functioneert: waar lopen de bezoekers, hoe lopen ze, hoe lang blijven mensen in de binnenstad, hoe vaak komen ze terug? Dit is belangrijke informatie die ingezet kan worden bij ingrepen in de openbare ruimte, het starten van een winkel, inzet van evenementen en investeringen in panden.
Begin december worden de resultaten van de 24 uurstellingen gedeeld met de binnenstadspartners en met de stadsdeelcommissie centrum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.