nieuws

Zorgburo Maatwerk uit Enschede failliet verklaard

Drie bedrijven en een stichting failliet verklaard
Drie bedrijven en een stichting failliet verklaard © RTV Oost / Rogier van den Berg
Zorgburo Maatwerk uit Enschede is failliet verklaard. Zorgburo Maatwerk kwam vorig jaar in opspraak, omdat het verdacht werd van fraude. Volgens verschillende Twentse gemeenten zou de instelling wel geld hebben opgestreken, maar geen zorg hebben geleverd.
Gemeente Enschede zegde namens de Twentse gemeenten het contract met Maatwerk op. Maatwerk spande daarop in januari van dit jaar een rechtszaak aan tegen de gemeente Enschede. Het bedrijf wilde dat het opzeggen van het contract ongedaan werd gemaakt. Enschede verweet Maatwerk dat er werd geknoeid met declaraties.

Walgelijk

Destijds sprak burgemeester Onno Van Veldhuizen van Enschede harde woorden over de acties van Maatwerk. "Walgelijk, valse zorg is onacceptabel. Het kan niet zo zijn dat over de ruggen van weerloze en kwetsbare mensen geld wordt verdiend, dat ook nog eens door de gemeenten wordt verstrekt", zei de burgemeester van Enschede toen.

Urenbriefjes

Directeur Brian Madho van Maatwerk herkende de kritiek van de burgemeester niet. "Er is wel zorg geleverd, want ik heb urenbriefjes van personeelsleden die door cliënten zijn ondertekend", zei hij. Begin februari concludeerde de rechter na onderzoek dat de gemeente Enschede namens alle Twentse gemeente het contract met Zorgburo Maatwerk terecht was opgezegd. 
In totaal werden ongeveer honderd kwetsbare mensen begeleid door Zorgburo Maatwerk. 

Andere faillissementen

Naast Zorgburo Maatwerk zijn deze week ook twee andere bedrijven en een stichting failliet verklaard: uitzendbureau Oké People Business uit Wierden en World Wide Trading uit Enter, dat zich bezighoudt met het importeren van auto's.
Ook stichting Lale uit Almelo, dat de Nederlandse taal onder de aandacht brengt, houdt op te bestaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.