nieuws

Hengeloër krijgt twee maanden voorwaardelijk na bedreiging medewerkers corporatie

Advocaat rechter toga rechtbank
Advocaat rechter toga rechtbank
Een 46-jarige man uit Hengelo is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, omdat hij medewerkers van de Hengelose woningcorporatie Welbions bedreigde. De man is een ontevreden huurder van de woningcorporatie.
De man stuurde op 16 mei van dit jaar een brief waarin hij aangaf dat hij teveel betaalde huur terug wil. In de brief dreigde de Hengeloër met moord en brand of een zelfmoordaanslag gericht tegen medewerkers van de woningcorporatie als er geen gehoor werd gegeven aan zijn eis. De man ontkent dat hij wilde dreigen, de brief moet gezien worden als 'virtual reality'.

Teveel huur

Voor de rechter vertelde de man dat hij al negentien jaar overhoop ligt met zijn verhuurder, die zou stelselmatig teveel huur vragen voor de woonruimte waar hij woont. Dat geld wil hij terug hebben, maar dat lukt niet. Gemeente, politie en de woningcorporatie spelen volgens de man onder één hoedje en voorkomen dat hij aangifte kan doen van oplichting. "En ik zuig dat niet uit mijn duim", vertelde de 46-jarige tegenover de rechter in Almelo.

Asperger

De Hengeloër heeft Asperger. Mensen met deze vorm van autisme hebben de neiging veel te praten en hebben vaak meer fantasie dan anderen. De rechter hield daar rekening mee, maar vond wel dat een straf op z'n plaats was. "Tenslotte waren het forse bedreigingen die ook doel troffen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.