nieuws

Bestuurders provincies uiten nogmaals zorgen over vliegroutes Lelystad Airport

De bestuurders werden in Den Haag ontvangen door staatssecretaris Sharon Dijksma
De bestuurders werden in Den Haag ontvangen door staatssecretaris Sharon Dijksma
In Den Haag hebben bestuurders van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vanmiddag nogmaals hun zorgen geuit over de vliegroutes van en naar Lelystad Airport. De bestuurders, waaronder gedeputeerde Annemieke Traag, werden in Den Haag ontvangen door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Â
Aanleiding voor het gesprek met de staatssecretaris was de brief die de provincies vorige week naar het ministerie hadden gestuurd. Hierin drongen de provincies er onder meer op aan dat er ook gekeken wordt naar een alternatieve route en een herindeling van het luchtruim. Dit alternatief was onder andere door Luchthaven Teuge aangedragen. 
Tijdens het overleg met de staatssecretaris bleek dat het second opinion onderzoek naar de vliegroutes nog niet beschikbaar was. Volgende week woensdag informeert Dijksma de Tweede Kamer over het onderzoek. Dan zal ze ook reageren op de brief van de provincies.

Informatiebijeenkomsten

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert drie informatiebijeenkomsten voor inwoners van Overijssel over de uitbreiding van Lelystad Airport en de vliegroutes van en naar Lelystad. De bijeenkomsten zijn in Dalfsen (18 september), Zwolle (19 september) en Steenwijk (20 september).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.