nieuws

Ezelopvang Olst stopt omdat geen nieuwe plek kan worden gevonden

Stichting De Grote Ezel in Olst stopt ermee. Annerie Wijngaarden heeft met pijn in het hart deze beslissing moeten nemen, maar ze heeft geen geschikte locatie kunnen vinden voor haar ezels.
In de hoogtijdagen werden ruim dertig ezels opgevangen aan de Boxbergerweg. Maar Annerie wist dat er een moment zou komen dat ze daar weg zou moeten. "Ik was al jaren op zoek naar een andere plek, maar het is me gewoon niet gelukt." Begin dit jaar moest ze uit de boerderij.

Dertien ezels

Ze heeft nu nog dertien ezels rondlopen aan de Schuilenbergerweg, waar ze tijdelijk onderdak voor haar ezels heeft gevonden. "Daarvan gaan er nog zeven weg, naar andere adressen bij mensen die ook een hart voor deze dieren hebben. Zes hou ik er zelf. Maar van opvang kan geen sprake meer zijn", verzucht ze.
Het besluit om te stoppen met de opvang was niet makkelijk, zegt ze. "Nee, natuurlijk niet. Ik ken ze allemaal en zij kennen mij. Dan is het moeilijk afscheid te nemen. Maar ik weet dat de ezels die weggaan goed terecht komen."

'Ik belde nog net niet aan'

Vooral de afgelopen maanden was ze erg bezig met het zoeken naar een geschikte locatie. "Waar ik hier in de omgeving ook reed, altijd spiedde ik naar plekken waar het eventueel zou kunnen. Ik belde nog net niet aan als ik iets zag, maar ging er wel mee aan de slag als ik weer thuis was. Maar helaas, zonder resultaat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.