nieuws

Prinsjesdag 2017 voor Overijssel: 'statig en bijzonder', maar wat levert het op?

Prinsjesdag 2017: veel ceremonie, maar de inhoud valt door een demissionair kabinet toch wat tegen. Voor de Overijsselse politici was het hoe dan ook een bijzondere dag, evenals voor de Staphorster dames.
Het is namelijk al jaren een traditie voor de dames uit Staphorst om aanwezig te zijn bij Prinsjesdag in Den Haag. Ze begroeten het koninklijk paar dat in een koets bij de Ridderzaal aankomt. 
Dit jaar mochten vijf van de dames de troonrede in de Ridderzaal live bijwonen. "We maken dit maar één keer mee en daarom is het heel speciaal", reageert een van de dames. "Hier kom je niet zomaar. Ik heb daarom mijn allerbeste kleding aan getrokken."

Lid van de Staten-Generaal

Voor sommige Overijsselse politici is de troonrede in de Ridderzaal net zo bijzonder. Voor nieuwbakken Tweede Kamerlid Maurits von Martels bijvoorbeeld, die voor het eerst aanwezig is als lid van de Staten-Generaal.
"Het is toch wel statig", vindt de uit Dalfsen afkomstige politicus. "Dat maakt het mooi om mee te maken. Hopelijk is het niet de laatste keer dat ik deel uitmaak van de Staten-Generaal."

'Positief voor Overijssel'

Ank Bijleveld is als commissaris van de Koning onder de indruk van de plannen. "Ze pakken best positief uit voor de inwoners van Overijssel."
Maar ook zij geeft toe dat nog maar moet blijken wat er van die plannen terechtkomt, zodra de formatie van het nieuwe kabinet rond is. "We zullen zien wat de onderhandelende partijen met de plannen gaan doen. Dat is afwachten."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.