nieuws

Chinese handelsdelegatie brengt bezoek aan Overijssel

Giethoorn
Giethoorn
Een handelsdelegatie uit China brengt maandag een bezoek aan de provincie Overijssel. De Chinezen gaan onder meer kijken op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Zwolle. Ook gaat het gezelschap naar Giethoorn.
Het bezoek van de Chinezen gaat vooraf aan de Overijsselse handelsmissie die van 16 tot 23 september plaats vindt bij bedrijven en kennisinstellingen in de provincie Liaoning, in Noord-Oost China. Tijdens die missie staat de Overijsselse kennis ten aanzien van milieutechnologie en energievoorziening centraal.

Bedrijven en kennisinstellingen

Liaoning is een Chinese provincie waar Overijssel al vele jaren contact mee onderhoudt. Ieder jaar vindt er een handelsmissie plaats waar Overijsselse bedrijven aan deelnemen. 
De Chinese handelsdelegatie staat onder leiding van Liu Zhengkui, Deputy Director of People’s Congres of Liaoning Province. Doel van het bezoek is het versterken van de relatie tussen de provincies. Daarnaast staan de investeringsmogelijkheden in Overijssel op het programma.
Het gezelschap bezoekt vervolgens de rioolwaterzuiveringsinstallatie Zwolle en rondt de dag af met een rondleiding door Giethoorn.

Contracten

Gedeputeerde Eddy van Hijum: "China heeft grote ambities om milieuvervuiling aan te pakken. Onze Overijsselse ondernemers en kennisinstellingen hebben daarvoor de kennis en technologie in huis. Kennis die in China zeer gewaardeerd wordt."
"Contracten die hieruit voortvloeien, versterken de Overijsselse concurrentiepositie en dat is een stimulans voor de regionale economie en werkgelegenheid. En vormen een mooi resultaat van de eerdere besprekingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.