nieuws

Zwanenhofvieringen beleven eerste lustrum na doorstart zonder Redemptoristen

Zwanenhofviering
Zwanenhofviering © Zwanenhofviering.nl
Het omstreden Pausbezoek was in 1985 aanleiding om te beginnen met alternatieve kerkdiensten in De Zwanenhof in Zenderen. Maar toen de Redemptoristen in 2012 vertrokken, ontstond er een nieuwe situatie.
Theoloog Gert van de Bunt werkte meer dan 20 jaar bij De Zwanenhof, met een onderbreking van tien jaar. Zelf gaat hij twee keer per jaar voor in de maandelijkse Zwanenhofvieringen. "De kern van het begin komt nog steeds. Regelmatig zien we nieuwe mensen, maar jongeren komen niet". 

Vergrijsd publiek

Het Zwanenhofpubliek vergrijst, "maar dat zie je in elke kerk gebeuren". Mocht de kapel in De Zwanenhof om wat voor reden geen plek meer zijn voor de vieringen, dan voorziet hij het einde. "Voorlopig gaan we gewoon door". 

Maria en Luther

Zondag 10 september wordt het lustrum bescheiden gevierd met iets lekkers bij de koffie na de viering. Op 13 september houdt Dick Akerboom in De Zwanenhof een lezing over Luther. Akerboom is de enige rooms-katholieke theoloog die uitgebreid onderzoek naar de reformator doet. Luther is dit jaar het thema van de Zwanenlezingen, vorig jaar stond Maria centraal. 
Zondag 10 september in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.