nieuws

Romantiek voor het milieu; dineren bij kaarslicht tijdens Nacht van de Nacht

Een romantisch diner bij kaarslicht krijgt tijdens de Nacht van de Nacht een hele andere betekenis. Natuur- en Milieufederaties (NMF) roept de horeca op om de lampen uit te doen om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en het besparen van energie.
"Met de Nacht van de Nacht, op zaterdag 28 oktober, willen we mensen bewust maken", legt Loet van der Heiden van Natuur & Milieu Overijssel uit.
"De duisternis heeft een functie. Voor nachtdieren, maar ook om te kunnen genieten van de sterrenhemel. We willen aandacht vragen voor de schoonheid van de nacht."

Nacht van de Nacht

Honderden gemeenten en bedrijven doven tijdens de Nacht van de Nacht de verlichting en ruim vierhonderd maatschappelijke organisaties, clubs en bedrijven organiseren dan evenementen in het duister.
Vorig jaar deden al enkele restaurants mee, waaronder een restaurant in Overijssel. Koninklijke Horeca Nederland en de Natuur- en Milieufederaties hopen dat dit jaar in heel Nederland gedineerd kan worden in één van de 'Nachtrestaurants'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.