nieuws

Volle kracht vooruit voor standbeeld Leo Halle; actieweekend supporters GA Eagles

Het moet en zal er komen. Het standbeeld van Leo Halle, De Leeuw van Deventer, bij stadion de Adelaarshorst. Vandaag en morgen wordt actie gevoerd om 30 duizend euro bij elkaar te brengen Â
Het ontwerp is al klaar en de plaats waar het standbeeld moet komen ligt al zo goed als vast. Maar om de 30 duizend euro voor het standbeeld binnen te halen is er actie nodig.

Collectebus

Vanavond, voor de wedstrijd tegen FC Volendam, staat de werkgroep 'Een beeld voor Leo' met een kraam en collectebus bij het stadion. En morgen staat er iets vergelijkbaars op de Deventer Brink voor de Waag.
"We hopen op veel gulle giften", zegt Jan-Henk van der Kolk, voorzitter van de initiatiefgroep voor het standbeeld. "Mensen mogen geld geven, maar ook consumptiemunten."

Nederlands elftal

Leo Halle werd als keeper in 1930 en 1933 kampioen van Nederland met GA Eagles, de club waarvoor hij zijn hele carrière uitkwam. Hij speelde ook 15 keer voor het Nederlands elftal, waar hij zijn bijnaam de Leeuw van Deventer aan te danken heeft. De hoge Engelse tribune aan de Vetkampstraat is al naar hem vernoemd.
Bij het inzamelen van het geld gaat de initiatiefgroep uit van drie partijen die allen 10.000 euro bijeen brengen; particulieren, kleine sponsors en grote sponsors. Het beeld van Leo Halle wordt gemaakt door de Deventer kunstenaar Karoly Szekeres.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.