nieuws

Hotelovernachtingen in Overijssel nemen in 2017 met 5 procent toe

Hotelkamer InterCity Hotel Enschede
Hotelkamer InterCity Hotel Enschede
Het aantal overnachtingen in Overijsselse hotels was in de eerste helft van 2017 5 procent hoger dan een jaar eerder. Landelijk is de toename negen procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
Hoewel Overijssel wat achterblijft bij met name de Randstad, blijft het aantal hotelovernachtingen in onze provincie de laatste jaren gestaag stijgen. De groei is het grootst in de grote steden. Amsterdam is daarbij met 13 procent koploper.
De groei is vooral te danken aan buitenlandse gasten. Er waren 12,4 miljoen overnachtingen van buitenlanders, tegen 10.5 miljoen van binnenlandse gasten.
 

Vooral Duitsers

Duitsers vormen de grootste groep buitenlandse gasten. Ook gasten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk overnachtten vaak in een hotel. Opvallend is het grote aantal overnachtingen van Russen. Dat nam ten opzichte van een jaar eerder met de helft toe. Ook Chinezen weten steeds vaker een Nederlands hotel te vinden.
Drenthe is de enige provincie in Nederland die te maken heeft met een daling van het aantal hotelovernachtingen: - 6 procent. 
 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.