nieuws

Burgemeester Raven doet mee aan Hellendoorn Rally

Burgemeester Raven doet mee aan Hellendoorn Rally
Burgemeester Raven doet mee aan Hellendoorn Rally
Knetterende uitlaten en piepende remmen aankomend weekend in en rond Hellendoorn, want dan vindt de Hellendoorn Rally weer plaats. Normaal gesproken zou ze meekijken vanaf de zijlijn, maar burgemeester Anneke Raven pakt het dit jaar anders aan; zij rijdt mee met twee proeven.Â
Zaterdagochtend zal Anneke Raven, burgemeester van de gemeente Hellendoorn, als bijrijder plaats nemen in een X-auto en een gedeelte van het parcours vanuit de auto ervaren. Een X-auto doet niet mee aan de wedstrijd, maar rijdt voor de wedstrijdcoureurs uit over het parcours. Ook Erwin Doctor, die in verleden veel succes had en geregeld Nederlands Kampioen werd, rijdt dit weekend in zo'n X-auto. In Overijssel Vandaag op TV Oost zegt ze er alle vertrouwen in te hebben. Er zit een kooiconstructie in en ik zelf zit ik niet achter het stuur."

Vertrouwen

Raven zit in haar tweede termijn als burgemeester van Hellendoorn. In juli is haar tweede periode van start gegaan. "Ik ben erg blij met het vertrouwen van de gemeenteraad." 

Nominatie landelijke prijs

Trots is ze op Molen de Hoop in Hellendoorn. De molen is één van de 4 genomineerden voor de molenprijs 2017. De achtkantige stellingmolen De Hoop is een echte trekpleister waar veel toeristen een kijkje komen nemen. De Molenprijs is een initiatief van Vereniging De Hollandsche Molen die wordt ondersteund door de BankGiro Loterij. "Ik hoop dat iedereen wil stemmen, want ook al wint de molen niet, voor elke stem krijgt de molen een euro. En dat kunnen ze goed gebruiken voor het opknappen van het bezoekerscentrum."

Uitbreiding Sallandse Heuvelrug

Ook zijn er plannen voor de Sallandse Heuvelrug. Om het huidige heidegebied uit te kunnen bereiden gaat Natuurmonumenten het Varkensbos kappen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.