Ziekenhuis Hardenberg heeft werk genoeg: "Zuur dat mensen naar buitenland worden gedirigeerd"

"Het is zuur om te lezen dat mensen uit deze regio naar het buitenland worden gedirigeerd, terwijl wij werk genoeg hebben." Dat zegt bestuursvoorzitter Henri Janssen van ziekenhuisorganisatie Saxenburgh Groep in Hardenberg.

Hij doelt daarmee op de Hardenbergse werkzoekenden die vorige maand een busreis maakten naar het Duitse Emlichheim, op zoek naar een nieuwe baan in de zorg.

'Steeds meer moeite'

Deze maand adverteert Saxenburgh Groep in regionale kranten met vacatures vanwege de grootschalige nieuwbouwplannen in het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe. De zorgorganisatie zegt dat het steeds meer moeite kost om die vacatures in te vullen.

Janssen las de berichten over het krappe werkaanbod in de regio dan ook 'met grote verbazing'. "Niets is minder waar. Wij kunnen volop verpleegkundigen en verzorgenden gebruiken. Er zijn voldoende mogelijkheden, zeker ook voor mensen van buiten de regio. Zo kijken we of we voor partners ook werk kunnen vinden."

Werving zorgmedewerkers

Janssen sprak deze week met wethouder René de Vent over het baanaanbod in de regio Hardenberg. Het plan is om in november gezamenlijk een actie te starten voor het werven van zorgmedewerkers.

"We bieden iedereen volop kansen, van jonge schoolverlaters tot oudere herintreders", zegt Janssen. "Zo hebben we al zo'n tachtig verzorgenden laten scholen bij het Alfa College." 

Deel dit artikel: