nieuws

Enquête: "Broodje gezond heeft plek veroverd in sportkantine"

Broodje gezond heeft plek veroverd in de sportkantine
Broodje gezond heeft plek veroverd in de sportkantine
In ruim de helft van de Overijsselse sportkantines kun je een broodje gezond bestellen. Aan een salade of een stuk fruit is moeilijker te komen. Dat blijkt uit de eerste reacties die zijn binnengekomen naar aanleiding van de enquête "Hoe gezond is jouw sportclub".
Meer dan 150 Overijsselaars hebben de korte vragenlijst inmiddels ingevuld. "We hopen dat nog meer mensen de moeite willen nemen om dit te doen", vertelt redacteur Gerben Oost. "Dan krijgen we een nog beter beeld hoe gezond het er op de sportcomplexen in onze provincie aan toe gaat."

RTV Oost voert het onderzoek niet alleen uit. "We doen dat samen met de NOS en de andere regionale omroepen", zegt Oost. "De tijd dat kantines alleen patat en frikadellen serveerden en het er zwart ziet van de rook, die lijkt voorbij. We zijn heel benieuwd hoe sportbesturen omgaan met alle invloeden van buitenaf."
"We zien nog niet dat er in de kantines speltbroodjes belegd met geitenbrie, honing, pecannoten en zonnebloempitten worden geserveerd", vertelt Oost. "Maar het broodje gezond heeft zijn plek wel veroverd in sportkantines, hoewel je je natuurlijk kunt afvragen hoe gezond zo'n broodje is."
Fruit en salade zijn in enkele kantines te koop. "Als je na de wedstrijd zin hebt in een banaan, dan kun je die nu nog beter zelf meenemen."
De enquête gaat niet alleen over eten, maar ook of er gerookt mag worden op het sportcomplex en vanaf hoe laat er bier en sterke drank wordt geschonken. Je kunt de enquête hier invullen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.