nieuws

Raad van State buigt zich over uitbreiding zorgboerderij in Enter

Raad van State
Raad van State
De Raad van State gaat beoordelen of de uitbreiding van zorgboerderij ’t Klein Wierke in Enter kan doorgaan. Een aantal buren is tegen de bouw van een nieuw complex voor 24-uursopvang van mensen met een verstandelijke beperking. In het complex moeten 12 wooneenheden komen.Â
De buren vinden dat zo’n voorziening niet thuishoort in hun landelijke omgeving. Zij vragen zich af wat de noodzaak is van de komst van de voorziening in het buitengebied. Daarnaast klagen ze over toenemend verkeer op de stille Ypeloschoolweg, die wordt veroorzaakt door de uitbreiding en de voorgenomen 24-uurszorg. 
Ook geven buurtbewoners aan te hechten aan de zondagsrust. Juist op zon- en feestdagen verwacht de buurt dat cliënten bezocht zullen worden door familieleden en kennissen.
Het is voor de buren nog maar de vraag of provinciale regels deze uitbreiding toelaten. Volgens de gemeente Wierden is juist overleg gevoerd met de provincie over dit project. Het zou prima passen binnen de regels, zegt een woordvoerder van de gemeente. De Raad van State gaat die regels nu uitpluizen.
De uitspraak volgt over zes weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.