nieuws

Problematische eerste week voor PlusOV in Deventer, maar geen chaos

Taxi
Taxi
De eerste week van vervoerscentrale PlusOV is ook in Deventer problematisch verlopen. De klachten, die al enigszins werden verwacht, kwamen vanaf de eerste dag binnen. Van chaos was echter geen sprake. Ook nam het aantal klachten per dag af.Â
"Er is geen chaos, maar op individueel vlak ging er te veel verkeerd", schrijft het college aan de gemeenteraad. Op maandag, de eerste schooldag van de scholen in Deventer, kwamen er veertig meldingen binnen van leerlingen die niet of te laat werden opgehaald. 
Dat aantal liep gedurende de week af. Vanochtend kwamen er nog twee klachten binnen bij de gemeente. "Het aantal kinderen waarbij het in het begin mis ging, liep af. Daar kwamen gedurende de week geen nieuwe meldingen meer bij", vertelt Saskia van der Velden van de gemeente Deventer. 

Chauffeur ingepland die nog vakantie had

Op de eerste dag deden de problemen zich voor op drie van de 43 routes. Zo was een chauffeur ziek, was er een auto kapot en was er een chauffeur ingepland die nog vakantie had. 
Later in de week bleek dat er ook buiten deze routes problemen waren. Zo werden een aantal kinderen niet opgehaald, was er een onbekende chauffeur waardoor ouders de kinderen niet mee lieten gaan, stond een chauffeur op het verkeerde adres en kwamen er soms twee of drie verschillende taxi's aan de deur. 

Vervelend voor ouders, kinderen en scholen

"De problemen waren bijzonder vervelend voor de leerlingen en hun ouders. Het was ook vervelend voor de scholen, omdat leerlingen die te laat komen zorgen voor veel onrust in de klas", schrijft de gemeente. 

De meeste problemen heeft de gemeente opgelost. Er is dagelijks contact geweest tussen de gemeente en PlusOV om de problemen op te lossen. Dat contact wordt ook volgende week gehouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.