nieuws

Knelpunten en kansen; Waterschap Drents Overijsselse Delta op dijktour

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta was dit weekend op dijktour. Op de IJsseldijk tussen Zwolle en Deventer werden voorbijgangers om de kansen en knelpunten van de dijk gevraagd, omdat de waterkering over een paar jaar flink op de schop moet.
De dijk moet versterkt worden vanwege onder meer de klimaatverandering. Ook bleek uit onderzoek van het waterschap dat de dijk niet meer aan de eisen voldoet.
"Er moet veel gebeuren aan de dijk, waardoor de omgeving van de mensen flink verandert. We vinden het dan ook belangrijk om te horen van de mensen wat zij van de dijk vinden en daar misschien ons plan op aanpassen", vertelt Wilgert Veldman van het waterschap. 

Knelpunten

Voorbijgangers vullen een enquête in om aan te geven waar in hun beleving de knelpunten zitten. Ook mogen ze zeggen wat de mooiste plekjes van de dijk zijn. 
Een vrouw die met haar hond aan het wandelen is, stopt om mee te praten over de dijk. "Ik woon hier vlakbij en kom hier geregeld. Op zondag is het altijd ontzettend druk. Alle fietsers, wandelaars en wielrenners moeten over hetzelfde pad. Dat zou ik wel anders willen zien."
Ook een fietser stopt om de enquête in te vullen. "Ik vind de dijk prachtig. Ik hoop dan ook dat de natuur ongerept blijft, maar veiligheid gaat voor. Soms is het hier zo druk dat mensen elkaar in de weg lopen of fietsen."
Het Waterschap Drents Overijsselse Delta hoopt in 2022 te kunnen beginnen met de werkzaamheden. Ongeveer twee tot drie jaar later moet de dijk volledig zijn aangepakt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.