nieuws

Rode Kruis bestaat 150 jaar: tien vrijwilligers onderscheiden als 'inspirator voor Overijssel'

Het wordt een bijzondere dag vandaag voor tien Rode-Kruisvrijwilligers uit Overijssel. Werden ze gisteren al onderscheiden met een insigne ter ere van 150 jaar Rode Kruis, vandaag mogen ze afreizen naar Amsterdam, waar ze in het zonnetje worden gezet door prinses Margriet.
De tien erkenningen zijn een aanmoediging voor uitzonderlijke inzet van kwaliteiten of tijd. Mensen die in een roerige tijd de kar hebben getrokken, mensen die een bijzondere humanitaire daad hebben verricht of een nieuw initiatief hebben bedacht en ontplooid.
Volgens het Rode Kruis zijn dit de vrijwilligers die anderen inspireren om de missie van de stichting vorm te geven. Met het jubileuminsigne 'Hier om te helpen' zijn de tien Overijsselaars onderscheiden als 'inspirator voor Overijssel'.

Prinses Margriet

Burgemeester van Hengelo en tevens plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Sander Schelberg, reikte de Overijsselse jubilieuminsignes gisteravond al uit in Raalte.
De tien jubilarissen mogen vervolgens vandaag naar Amsterdam, waar zij tien van de 150 vrijwilligers van het Rode Kruis zijn. Ze zullen daar prinses Margriet ontmoeten, erevoorzitter van het Rode Kruis. 
De volgende tien vrijwilligers uit Overijssel hebben het jubileuminsigne gekregen:
1. Harry Friemann, Teamleider Bevolkingszorg District IJsselland
2. Jans Klarus, penningmeester District IJsselland
3. Cor Kok, voorzitter afdeling Enschede
4. Gerard Marsman, coördinator Evenementenhulpverlening District Twente
5. Johan Rademaker, coördinator Kind onder Vuur District Twente
6. Peter Schepers, voorzitter afdeling Twenterand
7. Marianne Stevelink, District Twente/Afdeling Borne-Hengelo
8. Ruud Vergroesen, District IJsselland, afdeling Zwolle
9. Francisca Voorn, coördinator Evenementenhulpverlening District IJsselland
10. Wim Fidder, District IJsselland

Jubileum

Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Landelijk, provinciaal en in gemeenten vinden daarom diverse activiteiten plaats en zijn nog activiteiten in voorbereiding. De viering van dit jubileumjaar staat in het teken van EHBO.
Ter gelegenheid van het jubileum slaan de districten IJsselland en Twente de handen ineen. Op het gebied van EHBO vinden dit jaar in de grotere gemeenten evenementen plaats, onder meer in Zwolle, Hengelo en Enschede. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.