nieuws

Vijf jaar geleden bedacht door pluimveehoudster Gerda Briene uit Wierden: De Dag van de Boerin

Dag van de Boerin
Dag van de Boerin
Vandaag is het de Dag van de Boerin en worden alle Nederlandse Boerinnen in het zonnetje gezet. De Dag van de Boerin is een initiatief van pluimveehoudster Gerda Briene uit Wierden.Â
De Wierdense Boerin bedacht het allemaal vijf jaar geleden. Ze verstuurde op Twitter een bericht met de stelling: dit is de Dag van de Boerin. Haar tweet werd direct opgepikt door de toenmalige staatssecretaris Sharon Dijksma en een aantal Kamerleden, aldus Metronieuws.
Op deze dag geven de boerinnen elkaar complimenten en zetten elkaar in de schijnwerpers. Het begon met ansichtkaartjes, maar inmiddels sturen de boerinnen elkaar verwenpakketten. Op Twitter showen de boerinnen elkaar de pakketten die ze hebben binnengekregen.

Steeds meer ballen in de lucht

"Een boerin is eigenlijk een koorddanser die tegelijkertijd aan het jongleren is. Er komen steeds meer ballen bij die in de lucht moeten worden gehouden... Het werk is nooit af", vertelt Gerda tegen Boerenleven. Met deze dag wil Gerda duidelijk maken dat boerinnen ertoe doen. "Je bent belangrijk, wees trots op jezelf want daar is alle reden voor."
Gerda hoopt dat de buitenwereld de Dag van de Boerin ook oppakt, door bijvoorbeeld de agrarische industrie, de zuivelcoöperaties, veevoederbedrijven en de vleesverwerkers. Maar ook door de supermarkten. "Wij zorgen ervoor dat de schappen vol liggen met melk, appels en vlees. Allemaal producten van topkwaliteit. De inzet van de boerin is onontbeerlijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.