Vakjury kiest lekkerste soep en salade van Overijssel in OverHEERLIJK receptenwedstrijd

Tjallien Muis uit Wetering en Martha Teders uit Lattrop zijn de winnaars geworden van de OverHEERLIJK receptenwedstrijd van de provincie Overijssel. De finale was onderdeel van het Provinciefestival dat vandaag plaats vond in het Provinciehuis en het aangrenzend park Weezenlanden in Zwolle.

Tjallien Muis won met haar recept voor een soep en Martha Teder met haar salade. Een eervolle vermelding kreeg de jeugdige Lois Hofstede uit IJsselmuiden voor haar salade.

Aan de finale deden tien finalisten uit heel Overijssel mee: vijf met een recept voor een salade en vijf met recept voor een soep. De finalisten gingen vandaag in een “heel Holland bakt”-achtige opstelling aan de slag met hun creaties.
 
Pop-up restaurant
De soep van Tjallien wordt in productie genomen door “Boer aan tafel” en op het menu gezet van het restaurant in het provinciehuis. De winnende salade van Martha is een maand lang te bestellen in Grand Cafe Fanfare in Giethoorn en wordt opgenomen als recept in de maaltijdboxen van “de Buurman”. Beide winnaars krijgen daarnaast een diner voor het hele gezin in de “captainstable” in een pop-up restaurant van Erik van Veluwen.

De gerechten werden gekeurd door een vakjury bestaande uit voorzitter Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel, Erik van Veluwen, pop-up chefkok en bestuurslid stichting Streekproducten Nederland, Janneke Donders, eigenaar Boer aan tafel en Foodblogger madebyellen. De winnende recepten zijn te vinden op www.overheerlijk.nu.

Initiatief provincie Overijssel
OverHEERLIJK is een initiatief vanuit het agro&food programma van de provincie Overijssel. Met dit programma stimuleert Overijssel de verduurzaming van de voedselproductie. Hiervoor is 12 miljoen euro beschikbaar. In het programma gaat het om zes thema’s: gezond produceren, duurzame voedselbodem, de stal van de toekomst, waardevolle voedselketens, natuurrijk ondernemen en de boer als buur.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel wedstrijd Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: