nieuws

RTV Oost Sisters: 'Triatlon Vroomshoop: Appeltje, eitje .... NOT'

Genoten, van de eerste tot en met de laatste minuut. Deelnemen aan de Triatlon Vroomshoop was een goede keuze!
Achteraf gezien dan hè. Vooraf waren er redelijk veel twijfelmomenten.

Eerste weekend van september ...
Wanneer? Het eerste weekend na de zomervakantie: 'Help, wanneer moet ik trainen?' Slechts vier maanden na mijn fietsongeluk: 'Hoe gaat mijn pols op een dergelijke activiteit reageren?' En last but not least: Na al meedoen aan een triatlon? Ik vond het idee alleen al vreselijk eng.
Mijn trainingen (dat weet ik stiekem zelf ook) daar ligt het niet aan. De discipline om me goed voor te bereiden, die is meer dan voldoende aanwezig maar oh jee, oh jee, de spanning die de deelname aan mijn eerste triatlon met zich meebracht was enorm. Totaal geen idee wat de reactie van mijn lijf (spieren) zou zijn ....

Trotse coaches ...

Badmeester Hennie Alink attendeerde me op deze triatlon. 'Es, het is de laatste Overijsselse triatlon van dit seizoen dus je MOET meedoen.
En dus trok ik bijna elke ochtend (twee weken lang) mijn baantjes in het Olympisch bad op de camping in Toscane. En zaterdag? Ach, ik werd de eerste meters in het zwembad van Vroomshoop bijna afgeslacht door drie dames (ja Karen Eshuis, je had me gewaarschuwd!) maar .... na twee baantjes gingen mijn collega-triatleten van de borstcrawl over op de schoolslag en kon ik er voorbij. Hennie, ik denk dat je trots om me bent! Heerlijk mijn eigen ding gedaan. Keurig de 500 meter gezwommen, in een naar mijn idee perfecte borstcrawl en met idem ademhaling. Complimenten overigens voor de organisatie: 'Wat een prachtig zwembad.'
Fietsen ging heerlijk (wat is Twenterand mooi). Wel neigend naar een toeristisch niveau vanwege én mijn angst (toch maar weer gefietst met klikpedalen, Sonja Pastoor) én de regen. Tweede rondje iets meer risico genomen. En oh, wat vond ik het leuk. Genoten van het enthousiaste publiek en de lieve vrijwilligers op het parcours. Twintig kilometer in net iets meer dan veertig minuten. Niet slecht toch, voor een beginner? Fietscoach Maarten Nijland appte in ieder geval dat hij trots is. Is al zijn steun (en bemoedigende woorden) toch niet voor niets geweest ....

Appeltje, eitje ...

Tja, en toen moest ik nog mijn eigen discipline afwerken. Hardlopen, vijf kilometer. Veel kilometers gelopen de afgelopen weken in Zwisterland en Toscane (met dank aan onder meer mijn vakantie-hardloopvriendin Luçan uit Amstelveen).
Dus wat denk je dan bij dit onderdeel: 'Appeltje, eitje'. NOT. Niets is zoals het lijkt bij een triatlon. Wat heb ik de eerste anderhalf/twee kilometer afgezien! In de stromende regen, in een woonwijk zonder publiek en oh die benen, die benen...... De laatste 3,5 km ging prima. Mede door het enthousiaste publiek én de vrijwilligers op het parcours.
I did it en alle onderdelen volgens plan dus ik ben tevreden. Maar ... het belangrijkste is, dat ik heb genoten, mega! Met dank aan mijn sportieve RTV Oost collega's die ook meededen, Mirjam van Dijk en Ronald Voort. De overige deelnemers, want oh wat was het gezellig in het Park Fermé (toch dames, Nico van Putten & Mathijn Veldkamp?).
En dan niet te vergeten de lieve Sister (Martine Knobben) die ons zo enthousiast heeft aangemoedigd. Én natuurlijk al het overige publiek, de vrijwilligers en de organisatie. Triatlon Vroomshoop, je was fantastisch!
Wellicht tot volgend jaar bij de 10 editie .... want, dit smaakt beslist naar meer.
Groet, Esther Rikken,
RTV Oost Sisters and Friends.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.