nieuws

RTV Oost Sisters: 'Een sportief weekend met vleugels!'

Samen met zo’n 4500 hardlopers sta ik aan de start van de Singelloop Enschede 2017, de jubileumeditie. Voor de 20e keer wordt dit sportevenement georganiseerd door de Enschedese Atletiekclub TION. En wat blijkt .... de Singelloop Enschede geeft me vleugels én een PR!
Een klein uur voor de start haal ik m'n startnummer op en ik ben, zoals verwacht, niet de enige. Het is altijd gezellig druk in het Volkspark in Enschede. Maar zo lang als de rij is, zo snel sta ik vooraan. De gemoedelijkheid straalt van het evenement af.

De dag na de Triatlon Vroomshoop ...

Bij het warmlopen merk ik goed dat ik gisteren een triatlon heb gedaan. De spieren voelen stijf aan. Mijn doel is lekker lopen, dus ik maak me geen zorgen. 

Controle vlak na de start ...

Als het startschot klinkt, is het altijd de eerste anderhalf kilometer iets minder hard lopen vanwege de drukte. Al snel kan ik mijn eigen looptempo pakken. Dat tempo moet goed voelen, niet te snel en niet te langzaam. 

Het gaat lekker ...

Elk kilometerpunt wordt keurig aangegeven en dus is het langzaam aftellen. Mijn tempo voelt zo goed dat ik me afvraag of ik niet mijn pr van 39'30" kan halen. Niet aan denken, gewoon dit tempo vasthouden. Meestal begint het verval wannneer je over de helft bent en ik wil me niet onnodig druk maken. Maar wat er ook gebeurt, er komt geen verval. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik in dit tempo acht kilometer lang vol ga houden.

Lopen met de calculator ...

Dan begint het rekenen: als ik bij zes kilometer rond een half uur zit, dan zit ik dicht bij mijn pr. Als het me dan lukt om een tandje bij te zetten kan ik een mooie prestatie neerzetten. Bij het zes-kilometerpunt kijk ik op m'n horloge en zie dat ik net 28 minuten onderweg ben. Mijn persoonlijk record gaat er dus aan!

Ik vlieg ...

Dat gevoel geeft me de energie om de laatste twee kilometers zonder al te veel moeite uit te lopen en ik finish een kleine twee minuten onder m'n pr. 
Soms komt alles samen: prima loopweer, een goede organisatie en veel publiek (rond de 20.000) langs de route dat allemaal enthousiast aan het applaudisseren is. Geen wonder dat je vleugels krijgt! 
Sportieve groet, Ronald,
RTV Oost Sisters and Friends.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.