nieuws

Landschap Overijssel laat bomen kappen in bos bij Beerze

Houtkap in bossen
Houtkap in bossen
Landschap Overijssel gaat deze maand aan de slag met de bossen op natuurterrein Beerze. Er worden veel bomen gekapt, waardoor overblijvende bomen de ruimte krijgen om te groeien en er meer daglicht komt voor struiken en kruiden.
Hoe groter de variatie in begroeiing en open plekken, hoe aantrekkelijker het bos wordt voor dieren om in te leven.
Gezonde en vitale bomen mogen blijven staan. Evenals geschikte nestbomen voor vogels, eekhoorns en vleermuizen.  De bomen die gekapt kunnen worden, zijn al gemarkeerd.

Herinrichting vijver
Gelijk met de dunning van de bossen besteedt Landschap Overijssel ook aandacht aan de herinrichting van de vijver op Landgoed Beerze. De huidige natuur- en belevingswaarden zijn beperkt: de vijver is erg diep, heeft steile oevers en wordt omgeven door donker bos van fijnspar, douglas, bergden, eik en grove den. Omdat het bos dicht bij het water staat, komt er zeer weinig licht op de oevers. Door de steile oevers en de schaduw ervan groeien hier ook geen bijzondere oever- en waterplanten.

Uitvoering en overlast
De werkzaamheden worden begeleid door Bosgroep Noord-Oost Nederland. De aannemer die het werk uitvoert, is Denny Beelen Bosexploitatie uit Hierden. Door werkzaamheden kan er eventueel geluidshinder of andere overlast optreden. Ook paden kunnen tijdelijk minder goed toegankelijk zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.