Hoog militair bezoek bij opening nieuw gebouw Deltion College in Zwolle

Admiraal Rob Bauer was vandaag te gast in Zwolle om het nieuwe gebouw voor de defensie-opleidingen van het Deltion College te openen. De toekomstig Commandant der Strijdkrachten deed dat samen met bestuursvoorzitter Ben Beun en enkele studenten.

Het grijze gebouw, zoals het genoemd wordt, werd met veel rook en vuur geopend. Het is een modern gebouw met strakke lijnen. Dat past bij de geüniformeerde studenten die er rondlopen.

Kunstgrasveld en stormbaan

Naast meerdere sportvoorzieningen zoals een kunstgrasveld en een stormbaan is ook de nieuwste beveiligingsapparatuur in de school te vinden. En er is een werkplaats voor groot materieel.

In het nieuwe gebouw worden opleidingen verzorgd voor ict-ers bij defensie of trucktechnicus, maar ook de opleiding tot basis-militair. Van daaruit stromen de studenten door naar de militaire opleiding van defensie zelf.

Op één locatie

De opleidingen die nu in het gebouw aan de Zwartewaterallee worden aangeboden bestaan al langer bij het Deltion College. Voordeel is dat nu alles op één locatie is, in plaats van verdeeld over de stad.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Deltion College Defensie IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: