Kandidaat PvdA-voorzitter Nelleke Vedelaar: "Slechter dan nu kan het niet gaan"

Ze is nu nog wethouder voor de PvdA in Zwolle, maar ze gaat voor het landelijke voorzitterschap van haar partij: Nelleke Vedelaar. Ze durft het aan de puinhopen die Hans Spekman achterliet, op te ruimen. Sterker nog: ze ziet ernaar uit. En dus voert ze de komende tijd volop campagne in die race om het voorzitterschap van de PvdA.

Je moet maar durven. Het zijn nou niet bepaald de hoogtijdagen voor de Partij van de Arbeid. Toch ziet de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar er niet tegenop schoon schip te maken binnen haar partij. "Nee hoor, volgens mij is het juist nú interessant om als voorzitter aan te treden. Slechter dan nu kan het niet gaan met ons."

Taal

Vedelaar weet wel waar de kansen voor de Partij van de Arbeid liggen. Ze schreef ook een manifest, waar niet iedereen binnen haar partij blij mee was. Toch is Vedelaar stellig: "Er zijn zoveel thema's die we hebben laten liggen. Neem nou de vluchtelingenopvang. Toen er in de Zwolse IJsselhallen zoveel vluchtelingen werden opgevangen, hoorde ik de Haagse politiek praten over grenzen aan opvang en dat soort taal. Taal die wij als partij notabene overnamen. Onbegrijpelijk. Dat is niet waar de PvdA voor staat. Wij moeten veel duidelijker onze eigen identiteit bewaken en vasthouden aan waar we voor staan."

Zwolle

Zal ze Zwolle niet gaan missen, mocht ze voorzitter worden? Nelleke is daar nuchter over: "Ach, dat is nu nog niet aan de orde. Eerst maar eens die campagne voeren. En waarom zou ik niet in Zwolle blijven wonen? In Zwolle ligt mijn hart. Daar heb ik geleerd te voelen wat burgers voelen. Burgers willen dat wij als politici er voor hen zijn. Dat hebben we bij de PvdA laten liggen. Ik wil me er dolgraag mij voor gaan inzetten om het gevoel van de burger bij onze partij terug te krijgen."

 

Op 6 oktober wordt de nieuwe voorzitter van de PvdA gekozen. 

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Nieuws Verhalen
Deel dit artikel: