nieuws

Bathmen krijgt vuurwerkshow voor het hele dorp

Bathmen krijgt als eerste in Nederland een vuurwerkshow met groot feest voor alle inwoners. Dat maakten de initiatiefnemers vandaag bekend op TV Oost.Â
De organisatie zegt al ruim drie jaar bezig te zijn met dit idee. Inmiddels is de sponsoring rond en heeft ook de gemeente Deventer, waartoe Bathmen behoort, het plan omarmd.

Vuurwerkvrij

Het is de bedoeling dat alle inwoners van Bathmen meedoen en - in elk geval het centrum - de hele oudjaarsdag vuurwerkvrij houden. In Overijssel Vandaag zegt Barend Breukink namens het actiecomité 'Bathmen telt af': "We kunnen niet verbieden dat mensen zelf ook vuurwerk afsteken, want dat ligt vast in de wet. We hopen alleen dat iedereen het initiatief steunt en de jaarwisseling in Bathmen komt meevieren."

Discussie

In veel dorpen en steden woedt elk jaar een discussie over het afsteken van vuurwerk. Initiatiefnemer Sandra van Toor: "Wellicht dat er andere gemeenten zijn waar dit idee ook omarmd wordt. Het is in elk geval veiliger. We houden er rekening mee dat anderen ons nu gaan bellen met de vraag hoe we dit voor elkaar hebben gekregen. Dat is alleen maar leuk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.