nieuws

Twenterand gaat handhavend optreden als op oudjaarsdag buiten oliebollen worden verkocht

IJssalon Bon Giorno in Vriezenveen
IJssalon Bon Giorno in Vriezenveen
De gemeente Twenterand gaat handhavend optreden als Harry Rond van ijssalon Bon Giorno op oudjaarsdag buiten zijn winkel in Vriezenveen oliebollen gaat verkopen. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Twenterand verleent op 31 december geen standplaatsvergunningen, omdat oudjaarsdag op een zondag valt. De gemeente houdt dan vast aan de zondagsrust.Â
Eigenaar Harry Rond van Bon Giorno verkoopt al enkele jaren op Oudjaarsdag oliebollen vanuit een kraampje naast zijn ijssalon. Volgens Rond is het zijn eigen terras. Hij heeft een vergunning om zeven dagen per week open te zijn. Ook zijn terras mag elke dag van de week open volgens de vergunning.  

Politie en BOA op de stoep

Vorig jaar verscheen op oudjaarsdag een politieagent en een BOA van de gemeente bij de kraam van Rond. Hij kreeg te horen dat het kraampje bij de ijssalon er zonder vergunning stond. Hem werd verzocht zich voortaan aan de regels te houden. Ondanks zijn (terras)vergunning vroeg hij voor de zekersheid recent toch een extra standplaatsvergunning aan voor de verkoop van oliebollen buiten zijn zaak, maar die aanvraag werd door de gemeente afgewezen.
Omdat oudjaarsdag dit jaar op een zondag valt, wordt op deze dag door de gemeente Twenterand geen standplaatsvergunning verleend op basis van artikel 2 van de Winkeltijdenwet. Daarin staat dat het op zondag verboden is geopend te zijn en/of goederen te koop aan te bieden. 

Wel verkoop in de ijssalon

Op het terras een kraampje neerzetten zonder een aparte standplaatsvergunning mag niet, zegt de gemeente Twenterand. Vanuit zijn winkel mag Rond op oudjaarsdag wel oliebollen verkopen. "Ik laat een jurist uitzoeken of de gemeente gelijk heeft", zegt Rond. "Als dat zo is, dan ga ik mijn oliebollen op 31 december binnen in de ijssalon verkopen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.