nieuws

Op de Mont Ventoux gevonden tas uit Hardenberg wordt ruim drieduizend keer gedeeld op Facebook

Foto's van de gevonden tas
Foto's van de gevonden tas
Astrid Peter uit Vroomshoop nam per ongeluk een tas uit Hardenberg mee van de Mont Ventoux. Haar oproep op Facebook werd ruim drieduizend keer gedeeld - en nog steeds is de rechtmatige eigenaar niet gevonden.Â
Na een fietstrip op de Mont Ventoux met enkele bevriende gezinnen haalt Astrid Peter op 27 augustus een zwarte tas uit de auto die van niemand blijkt te zijn. De tas, met daarin onder andere een toegangskaartje van het Hardenbergse zwembad De Slag, is per ongeluk meegenomen van de Franse berg. 
Flink gedeeld op Facebook
Volgens goed gebruik plaatst Astrid, zelf geboren in Hardenberg maar tegenwoordig woonachtig in Vroomshoop, een oproep op Facebook. Die wordt bijna 3.300 keer gedeeld, maar levert geen eigenaar op. "Wel al twintig vriendschapsverzoeken van mensen die ik niet ken."
"Het bericht wordt door het hele land gedeeld," vertelt Astrid. En dat terwijl de eigenaar waarschijnlijk zo'n twintig kilometer verderop woont. "We vermoeden zelfs dat het de moeder van een jongen uit mijn dochters klas kan zijn. Ze zou het navragen, maar tot nu toe heb ik daar ook niets over gehoord."  
Toeval
Dat ze op een berg in Zuid-Frankrijk een tas vindt uit een aangrenzende gemeente klinkt als een bizar toeval. Dat valt nog wel mee, stelt Astrid: "De Mont Ventoux is erg populair, het wemelde van de Nederlanders dat weekend dat wij er waren. En het Vechtdalcollege zou er de week erop komen wandelen, dus ook in onze regio is het populair." Ze hoopt de tas snel aan de rechtmatige eigenaar te kunnen terug geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.