nieuws

Traag is voorzichtig positief over brief van Dijksma over Lelystad Airport

Lelystad Airport vliegveld verkeerstoren
Lelystad Airport vliegveld verkeerstoren
De Overijsselse gedeputeerde Annemieke Traag is blij dat er voor het eerst beweging zit in het dossier rond Lelystad Airport. Traag reageert op de brief van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu, die gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd is.
In de brief schrijft Dijksma dat één van de vliegroutes van Lelystad Airport wordt aangepast. Daardoor lijkt de toekomst van zweefvliegvereniging Aero Club Salland in Lemelerveld gered.

Jammer voor vliegveld Teuge

Traag is blij met die aanpassing, maar vindt het tegelijk jammer dat er voor vliegveld Teuge bij Deventer geen oplossing is gevonden. De provincie wil daarom weten wat de staatssecretaris heeft gedaan met het alternatief dat vanuit de regio is aangedragen voor Teuge.
Ook gaat Traag samen met de provincie Gelderland en de gemeente Deventer onderzoeken wat eventueel toch gedaan kan worden om vliegveld Teuge open te houden.

Tweede brief

Traag meldt verder dat Dijksma nog een tweede brief naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, waaruit blijkt dat het Rijk nog beter gaat onderzoeken wat de milieueffecten zijn van de overvliegende toestellen voor de inwoners van Overijssel. Ook daar is de gedeputeerde blij mee.
Gedeputeerde Traag zegt verder dat ze de brieven nog beter op detail gaat bestuderen. "Alle vragen die dat oproept, zullen we binnenkort bij het Rijk neerleggen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.