nieuws

Verdriet is groot in Teuge: "Een drama voor de springsport"

De aanpassingen aan de vliegroutes van en naar Lelystad zijn niet genoeg om het paracentrum op vliegveld Teuge, nabij Deventer, open te houden. Het verdriet daarover is groot bij de luchtsportclub in Teuge, waar het paracentrum sinds 1969 een begrip is.
"Ondanks het feit dat de vliegtuigen hoger gaan vliegen, krijgen we geen toestemming meer om parachutesprongen te doen"', zegt woordvoerder Simon Woellee. Hij is uitermate teleurgesteld over het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma.

40.000 sprongen per jaar

"Een drama voor de springsport", vervolgt hij. "De helft van alle sprongen in Nederland worden hier gedaan, dat zijn er bij benadering zo'n 40.000 per jaar."
De woordvoerder van het paracentrum blijft echter strijdbaar. "We hadden nog een alternatieve vliegroute rond Teuge aangedragen. De staatssecretaris zegt dat ze daar goed naar gekeken heeft, maar dat betwijfelen we. We gaan dat nogmaals aankaarten in de Tweede Kamer."

Vliegveld Teuge ook in problemen

Ook het vliegveld Teuge wordt zwaar getroffen door het besluit. Omdat het paracentrum op termijn moet sluiten, zijn er straks aanzienlijk minder inkomsten.
Volgens directeur Meiltje de Groot raakt het vliegveld Teuge bijna de helft van de huidige omzet kwijt. "Ik zie nog niet hoe dat gecompenseerd moet gaan worden", aldus De Groot.

Juridische stappen

Samen met een jurist beraden het vliegveld en het paracentrum Teuge zich op verdere stappen. Op 20 september wordt in Den Haag verder gesproken over de gewijzigde vliegroutes van en naar Lelystad. "We gaan goed onderzoeken wat de staatssecretaris op papier heeft gezet en wat we daar nog tegen kunnen doen", aldus Woellee.   
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.