nieuws

Oplichter Henk B. uit Enschede mag proces in vrijheid afwachten

Rechtbank
Rechtbank
De Enschedese oplichter Henk B. mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank bepaald. Dit terwijl de officier van justitie dit ten strengste afraadde, omdat B. mogelijk vluchtgevaarlijk is.
Het televisieprogramma Opgelicht ontdekte dat B. weer op vrije voeten is. Hij zat het afgelopen half jaar in voorarrest, omdat hij terecht moet staan voor zijn jarenlange oplichtingspraktijken. Tot die rechtszaak is het voorarrest van de 47-jarige Enschedeër echter geschorst.
B. woonde de laatste jaren in Marbella. Eens per jaar kwam hij naar Nederland. Hier richtte hij een bv op, waar hij franchisenemers voor aannam. Wanneer deze franchisenemers hem een zogenaamde inlegfee hadden betaald, verdween B. weer naar Spanje. 

Opgespoord in Spanje

Verslaggevers van Opgelicht spoorden B. op in Spanje. De oplichter moet nog terecht staan voor een zaak uit 2010, waarbij hij zich voordeed als hypotheekverstrekker. Er wordt een celstraf van vijf maanden tegen hem geëist. Ook moet hij 30.000 euro terugbetalen aan een gedupeerde.
Dit voorjaar besloot de politie alle aangiften tegen B. samen te brengen. Zo waren er nog twee zaken tegen hem die niet goed waren afgehandeld. Wanneer de zaak tegen B. begint, is nog niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.