nieuws

Go Ahead Eagles gaat met De Kogel op zoek naar applaus en drie punten

Go Ahead Eagles kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur weer beschikken over Leon de Kogel. De spits is hersteld van zijn hamstringblessure.
De terugkeer van De Kogel gaat ten koste van Shadrach Eghan, die op de bank moet beginnen. Op het middenveld krijgt Stefano Beltrame de voorkeur boven de Ghanees.
Verder zijn er geen wijzigingen in de opstelling. In de defensie starten de onervaren Sam Beukema en Dennis Hettinga dus opnieuw in de basis. 

Ereronde met applaus
Go Ahead Eagles wacht na vier duels nog altijd op de eerste zege. Om vrijdagavond wel te kunnen winnen van Cambuur zal de ploeg uit Deventer beter moeten spelen dan vorige week tegen Volendam, weet trainer Leon Vlemmings: "We hebben twee thuiswedstrijden gespeeld die zó extreem verschillend waren. Tegen NEC applaudisseerde het publiek voor een gelijkspel en bij het gelijkspel tegen Volendam waren er fluitconcerten. En beide begrijp ik. De opdracht voor morgen is heel duidelijk: zorg dat je na de wedstrijd een ereronde loopt waarbij het publiek applaudisseert. En pak drie punten, want die heb je gewoon nodig."

"Cambuur gaat bovenin eindigen"

De Friese tegenstander doet het met vier punten uit vier duels niet veel beter. "Cambuur is ook een ploeg die uiteindelijk bovenin gaat eindigen", denkt Vlemmings. "En zo zullen er nog wel een stuk of zeven ploegen zijn, die uiteindelijk op de plek zullen staan waar ze horen te staan. Maar nu nog niet. Ze spelen wisselend, de ene keer 5-3-2 en de andere keer 4-3-3. Ze zijn misschien nog een beetje zoekende."
Het duel is vrijdagavond live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.