nieuws

Lokaal Hengelo en SP maken zich zorgen over toekomst ziekenhuis

Ziekenhuis ZGT in Hengelo
Ziekenhuis ZGT in Hengelo
Hengelo is een stad van 81.000 inwoners en heeft recht op een volwaardig ziekenhuis. Dat is de boodschap die SP en Lokaal Hengelo komende maandag overbrengen aan de Raad van Bestuur van de Ziekenhuisgroep Twente.Â
Beide Hengelose raadsfracties maken zich ernstige zorgen over de omvang van de bezuinigingen die de Ziekenhuisgroep Twente wil doorvoeren voor de ziekenhuizen in Hengelo en Almelo. De Raad van Bestuur wil 10 tot 15 miljoen euro besparen in de kosten van beide ziekenhuizen. Het ziekenhuisbestuur heeft komende maandag daarover een besloten overleg met de gemeenteraad van Hengelo.
Na sluiting van de afdelingen Verloskunde, Neurologie en Intensive Care zou ook de Spoedeisende Hulp op de tocht komen te staan.
Voorafgaand aan het overleg tussen de gemeente Hengelo en het ziekenhuisbestuur bieden Lokaal Hengelo en een SP een petitie met minimaal 3500 handtekeningen aan van inwoners die niet willen dat het ziekenhuis verder afbouwt. De verwachting is dat er de komende dagen nog veel meer handtekeningen bijkomen.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.