nieuws

Enschede zet zich schrap voor demonstraties

De politie in Enschede heeft een drukke dag voor de boeg. Extreemrechtse en -linkse organisaties demonstreren vandaag in de stad, die daarom is uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied.
De extreemrechtse samenwerkingsorganisatie Fortress Europe, waar ook Pegida Nederland onder valt, demonstreert vanmiddag. De antifascisten van No-Hogesa en AFA Fryslân hebben tegendemonstraties aangekondigd.
Enschede is zondag een veiligheidsrisicogebied. Dat betekent onder meer dat er preventief gefouilleerd mag worden, gezichtsbedekkende kleding verboden is en dat er mag worden gecontroleerd met camera's.

Mars ingekort

De gemeente heeft besloten de mars van extreemrechts uit veiligheidsoverwegingen in te korten. De deelnemers lopen geen 1,8 kilometer, maar ongeveer de helft daarvan. De bijeenkomst van Fortress Europe vindt plaats tussen 14.00 uur en 16.30 uur op het grasveld langs Boulevard 1945. Er staan sprekers uit onder meer Finland, Duitsland, Oostenrijk en Engeland op het programma.
In overleg met de KNVB is de aanvang van de voetbalwedstrijd FC Twente - FC Utrecht veranderd, van 12.30 uur in 14.30 uur. Op die manier zijn wedstrijd en demonstraties tegelijkertijd afgelopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.