nieuws

Tom Besten Overijssels kampioen Balletje Hooghouden

Tom Besten is de Overijssels kampioen Balletje Hooghouden. Tijdens de finale van het kampioenschap in de Grolsch Veste wist de jongen uit Haarle de bal in exact tien minuten 1.328 keer hoog te houden.
Hij bleef daarmee Sterre Kroezen uit Almelo nipt voor, zij wist de bal 1.302 keer hoog te houden. Het podium werd compleet gemaakt door Kevin van Dieren uit Nunspeet, die tot 769 keer kwam. Joost van de Rozenberg uit Elburg wist de bal 277 keer hoog te houden en werd vierde. 
Tijdens de open dagen van de vier Overijsselse betaald voetbalclubs konden deelnemers meedoen aan de voorronden. De speler met de hoogste score bij iedere open dag plaatste zich voor de finale in de Grolsch Veste, die voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht werd gespeeld. 

Besten was in voorronde ook het beste

Sterre Kroezen plaatste zich tijdens de open dag bij FC Twente met een score van 838. Bij PEC Zwolle van Joost van den Rozenberg het beste met 322 keer en bij Heracles kwam Kevin van Dieren als winnaar uit de bus (490). 
Winnaar Tom Besten plaatste zich tijdens de open dag van Go Ahead Eagles, hij kwam toen tot een score van 1037. Hier ging hij in de finale ruimschoots overheen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.