Enschede maakt de balans op; 32 aanhoudingen, meer aanhoudingen niet uitgesloten

Bij de diverse demonstraties in Enschede zijn vanmiddag in totaal 32 mensen aangehouden, maar grote incidenten deden zich niet voor.Burgemeester Onno van Veldhuizen is tevreden over hoe de dag is verlopen.

“Ernstige geweldsincidenten zijn gelukkig uitgebleven”, constateert Van Veldhuizen. “Dit overkomt je als stad, Enschede heeft zich waardig gedragen. We mogen, ondanks alle begrijpelijke ophef, tevreden zijn over de voorbereiding en afloop.”

De aanhoudingen werden onder andere verricht voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding, verboden wapenbezit, verstoring openbare orde, opruiing en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Op een na worden alle arrestanten in de loop van de avond vrijgelaten. De verdachte die blijft vastzitten was een spreker op een van de demonstraties, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan belediging van groepen mensen en discriminatie. De spreker blijft vastzitten omdat meer onderzoek nodig is, zegt een politiewoordvoerder.


Camerabeelden

Tijdens de demonstraties zijn beeldopnamen gemaakt. De gemeente laat weten dat gedragingen en uitingen tijdens de demonstraties ook later nog tot aanhoudingen kunnen leiden. Onder meer wordt nog onderzoek verricht naar uitingen die zijn gedaan tijdens het optreden van de Duitse band Kategorie C.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Enschede pegida Nieuws
Deel dit artikel: