nieuws

Bond van Wetsovertreders heeft nieuwe datum voor protestmars in Enschede tegen anti-islamisering

BwO Lokaal demonstreerde niet gisteren door mars van Pegida
BwO Lokaal demonstreerde niet gisteren door mars van Pegida
De Bond van Wetsovertreders (BWO Lokaal) wil op 22 oktober een protestmars houden in Enschede tegen de anti-islamisering in Nederland. BWO Lokaal vraagt daarvoor vandaag een vergunning aan bij de gemeente Enschede.Â
De politieke groep heeft er bewust voor gekozen niet gisteren te gaan demonstreren, tegelijk met Pegida, omdat linkse groeperingen dat al deden.
BWO Lokaal verwacht dat er op 22 oktober honderdvijftig mensen meelopen. Ook lopen er vijf muzikanten mee die Caribische muziek maken.
"De vorige keer was het regelen van een vergunning ook geen probleem, dus dat zal het nu ook niet zijn. We houden een vredige mars waarbij we van het station naar het centrum zullen lopen en weer terug", aldus Pieter Vleeming, voorzitter van BWO Lokaal.

Politieke groepering

BWO Lokaal is een politieke groep die opkomt voor onder andere allochtonen en groepen die opkomen voor allochtonen. 
De groep, die onder meer in Zwolle wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, wilde twee maanden geleden ook al een protestmars houden tegen de anti-islamisering. Daar zag de groepering destijds vanaf, omdat het aangifte wilde doen tegen de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen.
"We hebben inmiddels een bevestiging gekregen dat de aangifte is binnengekomen. We wachten nu op bericht van de officier", aldus Vleeming.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.