nieuws

Hudson's Bay opent morgen in Zwolle, we kijken vast even binnen

Nieuwsgierige voorbijgangers gluren door de glazen deuren alvast even naar binnen bij Hudson's Bay in Zwolle. Morgen gaat de 'opvolger' van V&D open.
RTV Oost mocht vandaag alvast even een kijkje nemen bij het nieuwe warenhuis. Meteen bij binnenkomst valt de luxe uitstraling op. Veel dure merken staan ruim opgesteld en ook de inrichting voelt luxueus aan.

Gemist

Dat is waar het Canadese warenhuis dan ook op mikt. De midden- en bovenkant van de markt. Echte stuntprijzen zul je hier dan ook niet vinden. Wel een ruim aanbod in kleding, sieraden, schoenen, cosmetica en huisinrichting.
De voorbijgangers in Zwolle hebben een groot warenhuis wel gemist. "Ik wipte wel vaak even naar binnen bij de V&D, dus ik mis het wel.", zegt een winkelende dame uit Zwolle.

Werkgelegenheid

Dat Hudson's Bay wèl een succes gaat worden daar is store manager Jeroen Christenhusz van overtuigd. Wij bieden veel service, persoonlijke aandacht en mikken op het 'premium' segment. Daar is volgens onderzoek behoefte aan", zegt Christenhusz.
Het nieuwe warenhuis biedt aan 200 mensen werk. "Maar ook toeleveranciers zoals schoonmaak bedrijven profiteren", zegt Christenhusz. Onder het personeel zijn ook mensen die vroeger voor V&D werkten. "Maar we hebben allemaal wel eerst een speciale training van Hudson's Bay gehad", zegt Christenhusz.
Het warenhuis opent morgen om 11:00 uur op bescheiden wijze haar deuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.