De maïsoogst is weer begonnen; zo voorkom je ongelukken

De maïsoogst is ook in Overijssel weer begonnen en dat betekent drukte op de weg. Frank Kuiper van loonwerkersbedrijf Werktuig en Bouwdienst Denekamp geeft tips over hoe je zonder brokken thuis komt.

De belangrijkste tip om ongelukken te voorkomen is volgens Kuiper respect te hebben voor elkaar. "Wees geduldig en geef elkaar de ruimte, daarmee voorkom je het meeste leed."

Modder

Ook kan door de oogst veel modder op de weg terechtkomen, waardoor het glad kan zijn. Daar waarschuwde politie Dinkelland vanochtend voor op Facebook. Kuiper zegt daarover: "Als je modder of andere sporen van ons op de weg ziet, laat het ons weten. Dan kunnen wij het zo snel mogelijk verhelpen."

Het maakt dan overigens niet uit welk loonwerkersbedrijf in de omgeving wordt gebeld, want medewerkers weten vaak welk bedrijf op welke plek aan het werk is.

Fietsers

De Dinkellandse politie waarschuwde ook voor meer grote landbouwvoertuigen in het verkeer rond deze tijd van het jaar. Vooral fietsers worden gewaarschuwd, want zij zijn minder goed zichtbaar voor de chauffeurs. Om te zorgen dat met name jonge kinderen zo veilig mogelijk de weg op gaan, doet het bedrijf van Kuiper mee aan een speciaal basisschoolproject.

"We gaan regelmatig scholen langs met een van onze tractors, zodat we kinderen kunnen laten zien waar onze dode hoek is", legt hij uit. "Dan zien ze dus wat wij niet zien." Kuiper geeft aan er in ieder geval alles aan te doen om zo veilig mogelijk te werken. "Want iedereen wil natuurlijk een ongeluk voorkomen."

Meer over dit onderwerp:
maïs Denekamp Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: