Handtekeningen voor behoud afdeling Spoedeisende Hulp in ziekenhuis Hengelo aangeboden

LokaalHengelo en de SP hebben het bestuur van Ziekenhuisgroep Twente duizenden handtekeningen aangeboden voor behoud van de Spoedeisende Hulp in Hengelo.

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) verkeert in zwaar weer en gaat 10 tot 15 miljoen euro bezuinigen. Om de kosten te drukken wil het bestuur van ZGT, met vestigingen in Almelo en Hengelo, de afdeling spoedeisende hulp verhuizen naar Almelo. Het zou niet de eerste afdeling in Hengelo zijn die in verdwijnt. Eerder verhuisden Verloskunde, Neurologie en Intensive Care naar Almelo.

Handtekeningen

Als reactie op de plannen zijn LokaalHengelo en de plaatselijke SP een petitie gestart die 3600 keer is ondertekend. De handtekeningen met een oproep tot behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo werden maandagmiddag rond vijf uur, en voor aanvang van een besloten vergadering met de gemeenteraad aangeboden aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Wethouder Jan Bron van de gemeente Hengelo heeft voorafgaand aan de besloten vergadering laten weten dat het schrappen van acute zorg in het ziekenhuis van Hengelo niet bespreekbaar is voor de gemeente. "Het beschikbaar zijn van acute zorg/spoed eisende hulp is een basisvoorziening in een ziekenhuis die niet mag worden onthouden aan de inwoners van Hengelo", aldus wethouder Bron. De gemeente wordt daarin gesteund door de huisartsen en zorgverzekeraar Menzis.

 

Meer over dit onderwerp:
ZGT hengelo SP LokaalHengelo Nieuws
Deel dit artikel: