Mishandelde beveiliger Stadsfestival Deventer: 'Met zes man sloegen ze op me in'

Een gebroken oogkas, zijn kaak op meerdere plekken gebroken. Beveiliger Leo Uffels kan nog altijd niet volledig werken nadat hij tijdens het Stadsfestival in Deventer op 19 augusus werd toegetakeld door een groep mannen. Dat gebeurde nadat hij tegen één van hen een opmerking maakte over wildplassen.

"Een man stond 's avonds tegen een hek bij de tent te plassen", vertelt Uffels. "Ik zei er wat van, want er waren toiletten genoeg. Daarna kwam zijn kameraad verhaal halen. Hij vertelde dat hij daar van mijn collega's wel mocht plassen. De wildplasser riep dat ik me heel wat voelde met mijn V-tje op de jas. Ik trok me er weinig van aan." 

Groep van zes mannen

Als Uffels een ander incident afhandelt in de dance-tent, komt hij achterin de tent de wildplasser weer tegen. "Voordat ik het wist kreeg ik een harde klap tegen mijn hoofd. Toen werd alles zwart", aldus Uffels. "Later hoorde ik dat ik dat een groep van zes mannen op me heeft ingeslagen." 

Uffels belandt in het ziekenhuis. Zijn oogkas blijkt gebroken en ook zijn kaak is op meerdere plekken gebroken. Hij gevoel in zijn gezicht is nog niet terug. Een volle dag werken lukt nog niet. "Ik heb nog altijd veel last van hoofdpijn en ben erg gauw moe", zegt Uffels. 

Videobeelden

Er zijn beelden gemaakt in de tent, maar daar is niet op te zien welke mannen bij de ruzie betrokken zijn. "Helaas niet", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "We hopen dat festivalbezoekers iets hebben gezien, of misschien hebben ze bij de optredens wel staan filmen met hun telefoon. Als op die beelden iets van de mishandeling te zien is, dan willen wij die beelden graag zien." 

Tot nu toe heeft zich slechts één getuige gemeld. "Er moeten meer mensen iets van de mishandeling hebben gezien", zegt Westerhoff. "Of de wildplasser herkennen. Hij ziet er opvallend uit. Een man met rossig haar, een staartje, een sikje en hij droeg die avond een klein rond brilletje. Ook had hij een bruin met wit gevlekte camouflagejas aan. Zijn kameraad heeft kort donkerblond haar en droeg die avond een blauw met wit t-shirt met horizontale strepen. 

Tips? 

Wie is getuige geweest van de mishandeling van beveiliger Leo Uffels? Wie herkent de festivalganger aan zijn signalement? Alle tips zijn welkom bij de tiplijn van de politie: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl